DesignBudapest XI.

Mimikri Design

Újrahasznosított bőrből készült táskák és kiegészítők

A márka koncepciója régi bőr ruházati termékek felhasználásával egyedi, különleges, magas minőségű táskák és kiegészítők megalkotása. Minden táska újrahasznosított bőr alapanyagból készül: vintage nadrágokból, kabátokból és szoknyákból. A folyamatban, -a hulladék csökkentése mellett- ezek a régi darabok új esélyt kapnak, és teljes értékű termékekként még egy ciklust eltölthetnek a körforgásban.

A márkára jellemző az időtálló, egyszerű, geometrikus formák használata, melyet változatos felületmanipulálási technikák tesznek igazán egyedivé. Ilyen a lézervágás, hőpréselés, vagy kézi festés.

A MIMIKRI hitvallása szerint nem minden szemét ami kukába kerül, még egy régi, előnytelen fazonú bőrszoknya is lehet teljes értékű, új-kinézetű táska.

„Rajongunk a bőrért; nagyon tartós anyag, amely nem veszít értékéből az idő múlásával, épp ellenkezőleg: egyre különlegesebbé válik.”

Nagy Krisztina a márka tervezője a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végzett textiltervezőként, és 2017-ben indította a MIMIKRI márkát. Krisztina aktívan részt vesz a folyamat egészében, a tervezéstől a gyártásig; a megfelelő bőr ruházat kiválasztásától a MIMIKRI termékeken végzett utolsó simításokig