ÉpítőiparBudapest XIV.

TamAsztalos

Paál Tamás vagyok, asztalos, mérnök, 6 gyermek édesapja.

15 évig volt a Ferihegyi repülőtér a második otthonom, de egy jó ideje éreztem már, hogy valami másra hív az élet. Mindig lelkesített, ha sikerült valami kézzelfoghatót alkotni, amikor azonnal látszott a munkám eredménye. Elégedettséggel tölt el, ha láthatom, hogy amit elkészítettem az praktikus, mások életét megkönnyíti vagy éppen az életminőségét emeli. 2021 nyarán jött az isteni sugallat, hogy édesapám és nagyapám szakmáját folytassam, így indultam el a bútorasztalosság útján.

Bár gyakorlati tudásom volt már, mindenképp fel akartam azt frissíteni, tanulni akartam, megismerni a szakma alapjait és fortélyait. Főállás mellett kezdtem bele egy 9 hónapos bútorasztalos tanfolyamba. Ilyen hosszú időn keresztül nem volt egyszerű a család-munka-tanulás háromszögét egyensúlyban tartani. Istennek hála a tanfolyam végén sikeres vizsgát tettem és hivatalosan is asztalos lettem. Azóta is folyamatosan figyelem a szakma trendjeit, újításait. Minden fontosabb szakkiállításon ott vagyok, hogy bővíthessem a tudásom.

Minden munkámban megjelenik valami abból, amit eddig tanultam. Szeretem, ha a dolgok a helyükön vannak, célom, hogy a kezem alól csak olyan munka kerüljön ki, ami megfelel a magas szakmai követelményeknek. Ettől függetlenül előfordul, hogy néha nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szerettem volna, és mégsem teljesen elégedett a megrendelő. Fontosnak tartom, hogy ezt meg tudjuk beszélni, és végül úgy váljunk el egymástól, hogy senki szívében nincs tüske.