Gyártás / IparDebrecen

Mastiff Cargo Bike

Saját tervezésű teherkerékpárok gyártása és értékesítése

A Mastiff Cargo Bike az első magyarországi tervezésű és sorozatgyártású teherkerékpár. A Mastiff egy egynyomtávú (kétkerekű) teherbicikli, ami - az utasán kívül - akár 100 kilogram teher mozgatására is képes. Alkalmas rövid és közepes távolságon belüli teherszállításra, így kiváltható vele a gépjárművel történő szállítás, emiatt üzemeltetése alacsony költséggel jár, és használata támogatja az egészséges életmódot, valamint nem terheli a környezetet.

A Mastiff kerékpárvázak gyártása, illetve a teherbiciklik összeállítása debreceni műhelyünkben történik. A teherkerékpárokat saját webáruházunkon, valamint viszonteladó partnereinken keresztül értékesítjük.

Miért lettél vállalkozó?

Szerettem volna - egy emberileg és szakmailag is megbízható csapattal együttműködve - olyan innovatív ötleteket megvalósítani, terméket létrehozni és szolgáltatást nyújtani, ami a szűkebb és a tágabb környezetem számára (társadalmilag is) hasznos. Külön öröm számomra, hogyha ez hasznos munkalehetőséget biztosít egy szűkebb közösség számára. Egyúttal szerettem volna olyan tevékenységet végezni, amiben magam is örömömet lelem, a magam ura vagyok, és hasznosnak érzem magam.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Vállalkozásunk saját tervezésű és sorozatgyártású teherkerékpárokat értékesít.

A Mastiff Cargo Bike egy egynyomtávú (kétkerekű) teherbicikli, ami emberi erő segítségével akár 100 kilogram terhet is tud szállítani. Rakodófelülete több, mint 80 cm hosszú. A váza acélból készül, ezért strapabíró, időtálló, de mégis kedvező árfekvésű.

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Arra, hogy sikerül motiválnom a velem együtt dolgozókat, és egy csapatként, eredményesen tudunk együttműködni.

Ennek köszönhető, hogy egy olyan terméket tudtunk létrehozni, ami egyedülálló a magyar piacon: az első hazai tervezésű és sorozatgyártású teherbiciklit, ami megbízható, stapabíró, esztétikus, és mégis megfizethető a magyar lakosság és a hazai vállalkozások, intézmények számára.

Hiszek benne, hogy a teherkerékpár jelenti a városi teherszállítás jövőjét, hiszen gyors, hatékony, alacsony költségű, egészséges és környezetbarát.

Hogyan segítik digitális, online eszközök a vállakozásod működését?

Gyorsabbá és hatékonyabbá teszik a kommunikációt a termék létrehozásában közreműködő szereplők között. Egyszerűbbé, hatékonyabbá és környezetbarátabbá teszik az értékesítést: az adminisztrációhoz kevesebb papíralapú dokumentáció szükséges; webshopot működtetünk, ami kiterjeszti az értékesítési területünket; webáruházunkban és bemutatótermünkben is a készpénzmentes fizetést preferáljuk, amihez meg tudtuk teremteni a megfelelő digitális, online hátteret. Emellett, termékünk és szolgáltatásunk célcsoportjával is főleg online kommunikálunk, a marketing-stratégiánkban nagy hangsúlyt kapnak az online platformok.