KiskereskedelemKiskunlacháza

Demeter Chocolate Kft.

Prémium csokoládé, bonbon készítés

Családi vállalkozásunk 2012-ben azzal a céllal jött létre, hogy újra visszavezesse Magyarországra a minőségi csokoládéfogyasztás kultúráját.  Hiszünk abban, hogy nagyszerű csokoládét csak szívvel-lélekkel lehet alkotni. Családi csokoládé manufaktúránkban ma már csokoládémesterek két generációja készíti kézzel, szeretettel, szenvedéllyel minden egyes csokoládénkat melyeket egyenként gondosan, kézzel csomagolunk. Nem csak a csomagolásra fordítunk nagy hangsúlyt, hanem újabb és újabb ízek megalkotására is, de sokszor nyúlunk vissza a tradícionális magyar ízvilághoz pl. Zserbó, Konyakmeggy, Szatmári szilvapálinkás bonbon.

Minden évben több nívós versenyen ( Great Taste, International Chocolate Awards,

Magyar Kézműves Remek) is megmérettetjük csokoládéinkat, ezért mára több mint 10 nemzetközi és hazai díj boldog tulajdonosai lehetünk.

Miért lettél vállalkozó?

Én vagyok az, aki beleszületett az édes életbe, totyogósként napjaim nagy részét a cukrászdánkban töltöttem, és a mai napig semmi sem fejezi ki jobban az otthon illatát mint a kakaópor és piskóta illata.

A szüleim huszonévesen kezdtek el vállalkozni a '90es években és habár sokáig ösztönből irányították vállalkozásunkat, belénk nevelték azt a fajta attitűdöt ami egy vállalkozáshoz kell. Megtanultuk, hogy bármit megtehetünk csak akarnunk kell, szorgalmasan dolgozni érte és a legfontosabb egy életen át tanulni.

Ezek az értékek segítettek és persze a csokoládé iránti szenvedély, hogy én és az öcsém is vállalkozóvá váljunk, azért hogy tovább vihessük szüleink dédelgetett álmát, a Demeter Csokoládét.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Kézzel készített, prémium minőségű csokoládékat, bonbonokat készítünk, mely szezonálisan kiegészül prémium szaloncukorral és húsvéti finomságokkal egyaránt.

Hisszük, hogy a rohanó világunkban egyre nagyobb szükség van a futószalagról lehulló termékek helyett a kézzel készült magas minőségű ``emberi`` termékekre. Csokoládéműhelyünk minden finomsága nagy gondossággal, türelemmel, szívvel-lélekkel készül.

Szenvedélyünk az egyedi és különleges termékek. Csokoládémestereink kreativitásának köszönhetően garantáltan izgalmas ajándékokat vásárolhatsz, legyen szó üzleti partnereid vagy munkatársaid megajándékozásáról.

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Ahhoz hogy nagyszerű dolgok születhessenek, néha porig kell rombolni a régit. Ezt nem mindig sajátkezűleg tesszük, van hogy külső körülmények hatására omlik össze valami.

Korábbi munkánkat is porig rombolta, hogy nem fizettek ki egy óriási megrendelést, több mint 28 millió Forint értékben és ez alapjaiban rengette meg a vállalkozásunkat. Ilyenkor az ember két dolgot tehet, összeomlik vagy elkezd takarítani. Mi eltakarítottuk a romokat, de úgy éreztük új lappal és egy sokkal jobb céllal kell kezdenünk... így született meg a Demeter Chocolate.

Hogyan segítik a digitális, online eszközök a vállalkozásod működését?

Jelenleg főleg online értékesítjük csokoládéinkat a webshopunkon keresztül, mely az utóbbi három évben nagyot fejlődött, ezért belső munkafolyamatokat is hozzá kellett igazítanunk.

Több közösségi média platformon is jelen vagyunk, Facebook, Instagram, Youtube és újabban már Tiktok is, melyekre mindre más és más tartalmakat készítünk. Legyen az egy egyedi recept, vagy csak ínycsiklandozó kép.