KiskereskedelemKaposvár

Mogyorósy Mihály

Kések, ollók, darálók, korcsolyák élezése és értékesítése.

A késes és köszörűs szakmában 1959-től dolgozom. Mestervizsgát tettem 1966-ban. 1970-óta önálló kisiparos vagyok.

Nagyapám Győrben alapított céget, nagybátyám a múlt század húszas éveiben Kaposvárra jött. Tőle lestem el a szakma fortélyait.

Kést, ollót, húsdarálót, ollót, kerti szerszámot, korcsolyát szoktak általában éleztetni. A visszatérő vendégek között külföldön dolgozó mesterszakácsok is akadnak. A már használhatatlan eszközt pillanatok alatt ismét munkavégzésre alkalmassá tesszük.

Feleségem a könyvelést végzi, a családban apáról fiúra száll a mesterség.

Fiam köszörűsként folytatja a munkát. Üzletükben nem csak javítással, hanem nívós tőrök, kések, ollók értékesítésével is foglalkozunk.

Mindig hangsúlyozom én vevőpárti vagyok.

Munkámat és vevőimet szeretem. Dolgozni csak szépen és jól érdemes.

2020-ban 50 éves szolgálatomért az Aranykoszorús mester címet kaptam meg.

Miért lettél vállalkozó?

Nagyapám is vállalkozó volt. Szeretek önállóan dolgozni. A szakmámat szeretem. A műhelyemet saját magam alakítottam ki speciális élező gépekkel. A felsorolt szerszámélező gépeket telepítettem: korcsolya élező, hajnyírógép élező, húsdaráló élező, vizes köszörűgép, szalagos polírozógép, szalámi szeletelő körkés élező, elektromos edző kemence. A gépek fölé porelszívó berendezéseket szereltem. A műhelyemben örömmel dolgozok, a második otthonomnak tekintem. Élvezem a vevők megbecsülését.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Kések, ollók, darálók, kerti szerszámok, nyírógépek, szeletelő gépek, kardok élezésével és értékesítésével foglalkozok. Emellett konyhai felszereléseket, sporteszközöket és dísztárgyakat értékesítek még.

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

1966-ban mester vizsgáztam a késes és köszörűs szakmában Budapesten.

2020-ban 50 éves vállalkozói munkámért megkaptam az Aranykoszorús mester címet.

A szakmát fiam is folytatja és ennek nagyon örülök.

Hogyan segítik digitális, online eszközök a vállakozásod működését?

Jobban megismerik a vállalkozásomat az emberek. Az áru megrendelésében komoly szerepet játszanak. Az adóbevallásokban és az ügyintésesekben is segítségemre vannak. Szívesen használom az internetet tájékozódásra, mert így kinyílt a világ előttem.