MezőgazdaságJakabszállás

Jakabitermek.hu

Zöldség- és gyümölcstermesztés

Üdvözlöm! Barta Zsolt vagyok.

Meggyőződésem, hogy az zöldség és gyümölcsáru teljes frissességében, csak közvetlenül a termelőtől juthat el a fogyasztóhoz, a családokhoz. Nagy-nagy odafigyeléssel és szeretettel gondozzuk, ápoljuk növényeinket. Családi vállalkozásunk nem nagyüzemi termelésre rendezkedett be, így számunkra nem a megtermelt mennyiség növelése a fontos, hanem a kiváló minőségű zöldségfélék és gyümölcsök termesztése.

Saját magunk által megtermelt és feldolgozott terményeket adunk vásárlóinknak. Az általunk készített élelmiszerek (pl. spárgasavanyúság, spárga-őrlemény) teljes mértékben tartósítószer-mentesek. Így nem csak finom, hanem egészséges termékek kerülnek a családok asztalára.

Miért lettél vállalkozó?

Szüleim növénytermesztéssel állattenyésztéssel, illetve húsbolt üzemeltetésével foglalkoztak. Ugyanígy folytattam én is, mezőgazdasággal foglalkozom. Zöldségféléket, gyümölcsökett gondozok és termelek.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Zöldségféléink:

• spárga (zöld és fehér),

• paprika (kápia)

• batáta.

Savanyúságként: savanyított, üveges spárga.

Őrleményként: szárított zöld spárga őrlemény (levesbe, szószokhoz „isteni”).

Gyümölcseink:

• szamóca

• sárgadinnye.

Terményeinket megbízható technológiával, tartósítószer-mentesen állítjuk elő.

Nem alkalmazunk különleges, a terménymennyiséget fokozó termesztési technikákat, csak hagyományos módon ápoljuk növényeinket sok-sok gondoskodással, aprólékos odafigyeléssel.

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Gazdaságunkban csak olyan eszközöket, gépeket és eljárásokat alkalmazunk, melyek a megtermelt termények minőségét nem károsítják. Természetesen rendelkezünk kistermelői engedélyekkel és a Homokhátság védjegy használati jogával. Ezt a védjegyet azok a gazdaságok kapták meg, akik kiváló minőségű termékeket állítanak elő és hozzájárulnak a térség hagyományainak megőrzéséhez. A mi gazdaságunk ilyen, amire büszkék is vagyunk. Fontos szempontnak tartjuk olyan termékek előállítását, amelyek természetes alapanyagokból, növény- és környezetbarát technológiával készülnek.

Hogyan segítik digitális, online eszközök a vállakozásod működését?

Barátaim hívták fel rá a figyelmemet, hogy a jó gazda manapság már ,,honlapgazda” is egyben. Ez az oldal is segíthet abban, hogy a jakabszállási termékek, frissen célba érjenek a családi asztalokra.