MezőgazdaságApc

Terra et Planta Kft

Mezőgazdasági szaktanácsadás és Talajvédelmi szakértői munka

Ügyfeleim azért fordulnak hozzám mert meg tudom nekik mondani, talajaik tulajdonságainak ismeretében mit termeljenek. Hogyan tudnak gazdaságosan magas termésátlagokat elérni. Mikor, mennyi és milyen tápanyaganyag utánpótlást végezzenek, hogy földjeiket termékenység ne romoljon és a termés mennyiségével és minőségével is elégedettek legyenek. Teszem mind ezt akkreditált labor háttérrel 2009-óta főállású szaktanácsadóként.

Miért lettél vállalkozó?

Mivel magam Kertészmérnök vagyok, imádok a növényekkel dolgozni, arra gondoltam egyesítem a hivatásom a hobbimmal és az oktatásban szerzett tapasztalatom a gyakorlati életben hasznosítom. 10 évig talajtan és tápanyag gazdálkodás témakörben felsőoktatásban dolgoztam/oktattam. Úgy éreztem tudásommal szélesebb körben is tudnék segíteni: gazdálkodóknak, kertészeknek, mindenkinek akinek fontos a termés mennyisége mellette a termőföld védelme is. Aki tudatosan szeretne gazdálkodni és hozzám fordul, annak szívesen segítek.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Talajtan és tápanyag gazdálkodás területen: Szántóföldi kultúrák, szőlő- és gyümölcsültetvények, zöldség termesztés szaktanácsolása. Ültetvények telepítését megelőző talaj védelmi tervek készitése országosan.

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Azért vagyok büszke a vállalkozásomra mert a nehézségek ellenére sem adtam fel, kitartottam a meggyőződésem mellett, hogy gazdálkodni csakis tudatosan szabad! Legmakacsabb ügyfeleimnél is elértem, hogy kérjek ki a véleményem tápanyag gazdálkodás területen mielőtt nagyobb döntést hoznak. A sikeres együttműködés bizonyítéka, hogy jelentős részükkel már a kezdetektől együtt dolgozunk. Számíthatnak rám és én nem is hagyom cserben őket! Figyelembe véve lehetőségeiket és tapasztalataikat az én szaktudásom mellett találjuk meg a legjobb megoldást.

Hogyan segítik digitális, online eszközök a vállakozásod működését?

Mind a helyszíni mind az irodai munkám nagyban könnyítik a digitális eszközök. Egy pontos koordináta meghatározása a mintavételi pont kijelölésénél elengedhetetlen. Vagy akár helyszínen de az irodában is a szükséges szakmai adatbázisok elérés... Egy jó “kütyüvel” és gyors internettel töredékére csökken a kereséssel eltöltött idő. Halad az érdemi munka. Bárhol is legyek.