OktatásLajosmizse

Juhász-Pintér Csilla

Mozaikcsalád mentor

Sziasztok!

Legfőbb küldetésemnek tekintem, hogy mozaikcsaládban élőket segítsem az összekovácsolódásban vagyis a családdá válásban.

Fontos tudni, hogy a mozaikcsalád az a családforma, ahol a felnőtt pár legalább egyik tagjának már van gyermeke előző kapcsolatából. Rengetegen élnek ilyen családformában és nem is tudnak róla, hogy az ebből fakadó napi, ezernyi probléma megoldását meg lehet tanulni.

Büszke vagyok azokra az édes- és mostohaszülőkre, akikben tombol a fejlődni vágyás, a tenni akarás és nagyon hálás vagyok nekik, amiért engem választottak mentorunknak.

Nem tagadom, hogy legnagyobb örömmel mindig azok a telefonok, levelek és online beszélgetések töltenek el, amikor 1-1 kitűzött célt - a támogatásommal - elér a család és büszkén és sokszor örömkönnyek között mesélik, hogy milyen pozitív változások történtek.

Ha neked is vannak mozaikcsaládos tapasztalataid, kérdéseid, akkor gyere, csatlakozz hozzám és rakjuk ki együtt a kapcsolataidat!

Miért lettél vállalkozó?

Mert így nem gátol senki a fejlődésben, legyen szó szellemi, anyagi, szakmai vagy bármilyen témáról.

Engem a nehézségek motiválnak :) Vagyis szeretem látni, ahogy a szinte semmiből születik valami, ami nagyon jó.

Én is mozaikcsaládos vagyok. A mostohaszülőség is egy ilyen dolog, nagyon nehéz, szinte kikészíti az embert, de élvezem látni és megélni a fejlődést.

Ebben a családformában is, mint a vállalkozásban is mindig vannak hullámvölgyek, amik engem a völgy után mindig magasabbra visznek.

Én ezért lettem vállalkozó.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Egyelőre az online mentoring a fő szolgáltatásom mozaikcsaládos felnőttek részére.

Attól különleges a szolgáltatásom, hogy én nem turkálok az emberek múltjában, nem akarom megváltoztatni az alap gondolkodásukat, az elveiket, inkább felmérem, hogy milyen erősségeik és milyen gyengeségeik vannak és ezeket a képességeket használjuk fel a személyes és családi fejlődésükhöz.

Azt gondolom, hogy ezzel foglalkozni saját tapasztalat hiányában nem lehet. Mozaikcsaládosként nagyon együtt tudok érezni az ügyfelekkel, sokszor szinte szavak nélkül megértjük egymást.

Azt hiszem ezektől a pillanatoktól válok én is egy kicsit családtaggá a számukra.

Szeptembertől bővítem a szolgáltatásaim körét azok részére, akik még kicsit félnek az online mentoring beszélgetésektől, de erről majd később...

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Mert én merek olyan dolgokról beszélni, amikről mások inkább nem, vagy ha mégis, akkor csak elfedve a nehézségeket szólalnak meg.

Büszke vagyok az ügyfeleimre, akik összeszedték a bátorságukat és elkezdtek megoldást keresni a mindennapok mozaikcsaládos gyötrelmeire.

De a legbüszkébbnek akkor érzem magam, amikor a 3. vagy 4. online konzultáció elején lelkesen mesélnek az első eredményekről. Ezeket a történeteket nagyon szeretem hallgatni és szeretem látni, ahogy egy-egy ilyen sikerélménytől lendületet kapnak az ügyfelek.

Hogyan segítik a digitális, online eszközök a vállalkozásod működését?

Teljes mértékben online működöm. A konzultációk is online zajlanak.

Folyamatosan keresem és tesztelgetem a technikai lehetőségeket, mert nagyon sok tervem van.