OktatásSzolnok

KimchiKisassszonyKoreaiMűhelye

Fedezzük fel együtt a Te Koreádat!

Kimchi Kisasszony Koreai Műhelyében egy hatalmas hálót kapsz ahhoz, hogy a Koreával kapcsolatos álmaidat, céljaidat megvalósíthasd! Segítünk, hogy folyékonyan beszélhess koreaiul és mélyebben megérthesd ezt a kultúrát, vele együtt a koreai embereket. Mindeközben a legfontosabbnak tartjuk, hogy felfedezhesd magadat Koreában és Koreát magadban!

Miért lettél vállalkozó?

Már több, mint 12 éve foglalkozom Koreával, van a hátam mögött rengeteg kisebb-nagyobb rendezvény, tudományos konferencia és üzleti tárgyalás is. Kis koromtól kezdve, mikor egyedi, papírból készült tolltartókat gyártottam és szerettem volna eladni, kezdett tisztává válni, hogy saját dolgot fogok alkotni egyszer. Visszanézve eddigi tevékenységeimet, amit életemben eddig tettem, kiderül, hogy mindig is erre készültem, hogy elindítom majd a saját vállalkozásom. A végleges döntés pedig akkor született meg bennem, amikor eljutottam arra a szintre, hogy már végkép nem tudtam alkalmazotti viszonyban dolgozni, pedig megpróbáltam. Ráadásul egyre többször kerültem olyan helyzetbe, hogy előadnom, oktatnom vagy tanácsot kellett adnom. Így egyenesen arányosan jött az ötlet, hogy oktató legyek. Kerestem ennek az alkalmazotti megoldásait, de hamar rá kellett jönnöm, hogy jobb, ha a magánszektorban, függetlenül kezdek bele egy oktatói vállalkozásba. Nekem legalább is ez tűnik hatékonyabbnak.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Fő szolgáltatásom a koreai nyelv és kultúra magán oktatása, de emellett a Műhelyben vannak tematikus előadások, nyelvi online tananyagok, tanácsadás, tervezek tolmácsképzést és tanárképzést, továbbá van egy kis boltom is, ahol tanszereket lehet vásárolni a nyelv és kultúra tanulás megsegítéséhez.

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Azért vagyok borzasztóan büszke a vállalkozásomra, mert azt látom, hogy az energia, amit én beleadok átragad az emberekre és visszakapják a motivációjukat, új életcélokat fogalmaznak meg. A varázslatot végül nem is én csinálom, hanem, aki elhatározza, hogy Koreával meg akarja változtatni az életét. Legyen az kicsi vagy akár igazán hatalmas változás is. Olyan jó látni, amikor egy rég dédelgetett álomra megadom a kezdő vagy utolsó lökést, ami hiányzott és utána hatalmas energiák szabadulnak fel a cselekvés/tanulás irányába. A vállalkozásom nem én vagyok, sokkal több nálam és ez is volt mindig is a cél, hogy Kimchi Kisasszony bárki lehet! Csak akarni kell!

Hogyan segítik a digitális, online eszközök a vállalkozásod működését?

Jelenleg a Műhely nyelvi összefoglaló vagy tematikus online tananyagai a leghasznosabbak, mivel sokan szeretnének tanulni Koreáról vidéken, de nincs helyi közösség vagy elérhető tanár. Nagy segítség azoknak is, akik dolgoznak és hétvégén vagy késő este/kora reggel tudnak időt szánni a tanulásra, nem tudják megoldani a személyes megjelenést. A tanszereknek van webshopjuk is, ami megkönnyíti, hogy mindenki kiválaszthassa, ami számára megfelelő segédeszköz és ötletet is ad a hatékony tanulási módszerek kialakításához.