OktatásBudapest VI.

The Bright Academy

Online tanfolyamokat kínáló platform

A The Bright Academy egy dinamikusan fejlődő, innovatív, online tanfolyamokat kínáló platform, mely 2019 év végén nyitotta meg virtuális kapuit a tanulni vágyók előtt.

Nagy öröm számunkra, hogy egy év alatt sikerült az egyik leggyorsabban fejlődő online edukációs márkává válnunk Magyarországon.

“A The Bright Academy ötlete 2018-ban született meg, amikor azon gondolkodtam, hogy teremthetnénk egy termékenyebb közeget a fejlődésre, tanulásra, önmegvalósításra Magyarországon.

Amiket hiányoltam:

- Lépést tartani az új vagy fejlődő szakmákkal és technológiákkal.

- Motiváló közösségek, ahol tudjuk, hogy “mindenkinek jut elég”.

- Valóban keresett és naprakész témák, tananyagok elérhetősége itthon, barátságos áron.

- Konstruktív hozzáállással rendelkező tanárok, oktatók, akik értik, hogy mind jók vagyunk valamiben, és nem szükséges mindenben jónak lenni.

- Olyan közeg, ahol lehet hibázni, hiszen máshogy nem születhet innováció, nem folyik szabadon a kreativitás és nehéz megtalálni, mit is szeretünk csinálni igazán.

Nekem nem ezek voltak a tapasztalataim, amikor iskolába jártam.

Azt éreztem, kell lennie egy megoldásnak, ami több, jobb, frissebb lehetőségeket hoz és mindenki számára elérhetővé teszi a remote (otthonról végezhető) munka lehetőségét. Nem kell többé külföldre költözni jobb opciókat kutatva, és nem kell olyan munkahelyekre kényszeríteni magunkat, ami nem emel minket, és ahol lehetetlen kiteljesedni.”– Ronga Lilla, a The Bright Academy alapítója

Célunk tehát, hogy magyar nyelven, mindenki számára elérhetővé tegyünk olyan online kurzusokat, melyek globálisan keresettek, hiányszakmáknak számítanak, távmunka végzéséhez szükséges tudást adnak, segítenek a karrierváltásban, és egy boldogabb, fenntarthatóbb élet kialakításához nyújtanak segítséget.

Miért lettél vállalkozó?

Vállalkozó szüleim inspiráló kitartása és a szabadság iránti vágyam késztetett rá, hogy erre az útra lépjek.

Már 6 éves koromban azon törtem a fejem, hogyan tudnám megszüntetni a birtokomban lévő és a kívánt gumicukor mennyisége közötti különbséget, amit sikerült megoldanom. Rájöttem, hogy van hatásom az életemre.

Ma már azt is tudom, hogy nem csak hatásom van rá, de bármit el is érhetek, amit kitűzök célul. Leszülettünk erre a Földre valamilyen okból kifolyólag, miért ne teremtsünk valamit, ami közhasznú? Életem során a lehető legtöbb szolgálatot szeretnék tenni másoknak, miközben boldogságban, szabadságban és bőségben élhetek. A saját utamat járom, próbálgatom az erőmet és a szárnyaimat, úgy érzem ez egy kiváló terület erre. Ezért lettem vállalkozó.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Elsősorban online tanfolyamokkal foglalkozom. Itt éreztem azt, hogy tudok segíteni, rést éreztem a kereslet és kínálat között.

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Olyan célért dolgozunk, ami lehetőséget nyújt az embereknek az önmegvalósításra, kiteljesedésre. Meg szeretnénk mutatni, hogy lehetséges abból megélni, amit még szeretünk is. Sőt, jól is lehet élni, félelem nélkül.

Nem csak a "mit", hanem a "hogyan" kérdésére is igyekszünk választ adni. Mára több ezer ember tanult nálunk akár az otthonról végezhető álomszakmája felé vezető úton, akár az ingyenes fenntarthatósággal és tudatos életmódokkal kapcsolatos tanfolyamainkon.

Környezetünk támogatása érdekében, minden megvásárolt tanfolyam után ültettünk egy fát.

Emellett negyedévente szervezünk jótékonysági kampányokat, melyek eredménye képpen több száz család, gyermek, egészségügyi és oktatási intézmény, állatmenhely kapott támogatást.

Mindezt olyan emberekkel tehetem, akiket szeretek, inspiráljuk és emeljük egymást. Csapatunk lelkiismeretes és szívvel-lélekkel dolgozik ezért a közös célért. Ilyen munkahelyek teremtését is ide sorolnám, ezért is hálásak lehetünk.

Hogyan segítik digitális, online eszközök a vállakozásod működését?

Digitális vállalkozásként szinte minden online eszközökre épül. Az online tanfolyamokat kínáló platformjaink teljes egészében digitális termékek, online eszközök, rendszerek és weboldalak.

Alapvető a home office is. Bár igyekszünk személyes találkozókkal és programokkal erősíteni a csapatszellemet, az online kommunikáció, meetingek, szervezési és produktivitás eszközök elengedhetetlenek a mindennapjainkban.