OktatásBudapest XI.

Utazó Planetárium Kft.

Látványos ismerettejesztő Utazó Planetárium előadások

„Színvonalas előadásokat láttunk, felkészült, segítőkész, türelmes szakemberekkel. A gyerekek megismerték és karnyújtásnyira kerültek a csillagokhoz, melyek eddig elérhetetlennek tűntek számukra. Élményekkel telve távoztak.” (Bicske)

A digitális planetárium új lehetőséget teremt arra, hogy megismerjük a csillagos égbolt jelenségeit, megértsük az égi jelenségek hátterében húzodó természeti törvényeket. Szeretnénk azokkal is megismertetni az égbolt jelenségeit, akiknek - mivel nagyvárosokban élnek - nincs nagyon lehetőségük az éjszakai égboltot teljes pompájukban megfigyelni. A planetárium amellett, hogy lehetőséget ad az égi jelenségekben való gyönyörködésre, mint például a bolygók, csillagködök, távoli galaxisok, segít a világegyetemről és a körülöttünk lévő világról kialakított képünk bővítésére, mélyebb megértésére. Planetáriumi tudományos- és ismeretterjesztő előadások általános- és középiskolákban, óvodákban, rendezvényeken, művelődési házakban - helyszíni kitelepüléssel.

360 fokos látványos planetáriumi műsorok segítségével ismertetjük meg a gyerekekkel a csillagászat alapjait, Naprendszerünk és az Univerzum érdekességeit. Megtekinthetők Fulldome show-k és planetáriumi műsorok.

360 fokos élményt adunk!

Előadásaink érdekesek, látványosak, témaköreik lefedik az általános- és középiskolák csillagászati tananyagát, sőt túl is nyúlnak azon.

Az Utazó Planetárium már 3.éve Edison100 tag, a 100 legjobb, gyerekeket fejlesző program egyike. E mellett az Oktatási Hivatal jóváhagyott programszolgáltatója a Csodaszarvasprogram-ban.

Előadasokat tartunk bárhol Magyarországon, sőt sok műsort adtunk már Szlovákiában, Ausztriában, Németországban és a Vajdaságban is.

Miért lettél vállalkozó?

Két csillagász család üzemelteti ezt az ismeretterjesztő vállalkozást. Alapításkor célunk volt, hogy elvigyük a csillagászat, természetismeretek szeretetét sok sok iskolás és óvodas gyereknek.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Speciális ismeretterjesztő mobil planetariumi előadásokat tartunk bárhol az országban. E mellett foglalkozunk planetariumi műsorok forgalmazásával és mar közel 30 műsor magyar szinkronját készítettük el.

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Büszkek vagyunk arra, hogy indulásunk óta sok sok iskolásnak adtunk életre szóló planetáriumi élményt és csillagászati ismereteket. Magyar nyelvű műsorainkat Magyarországon már 6 planetáriumban megtekinthetik és indulásunk óta már több, mint 350000 nézőnk volt.

Edison100 tagok vagyunk, részt veszünk a Csodaszarvasprogramban es számos hazai tudományos rendezvényre hivnak minket. Hazai előadások mellett Ausztriában és Németországban is már több, mint 30.000en látták műsorainkat.

Hogyan segítik digitális, online eszközök a vállakozásod működését?

Az Utazó Planetárium egy teljesen digitlis planetárium, mely animációk, grafikák és számítógépes égbolt szimuláció segítsegével vetítí ki és magyarázza el nagyfelbontásban és óriási kupolafelületen a csillagászati jelenségeket, a Naprendszer bolygóit.

Különleges digitális lézerprojektort és komoly számitógépeket használunk.

Természeesen jelen vagyunk weblapunkkal és mindenki számára elérhető VR Planetáriumi projektünkkel is a digitális térben.