Pénzügy/JogÉrd

Ködmön Könyvelőiroda Kft.

Könyvelőiroda

A Ködmön Könyvelőiroda Kft. 17 éve a mikro-, és kisvállalkozások segítségét szolgálja adózás, számvitel, pénzügyek, munkaügyek, vállalkozás menedzsment témakörökben. Az alapítástól a megszűnésig végig követjük és támogatjuk ügyfeleinket.

Személyes célom, hogy a KKV szektorba tartozó kisvállalkozók ismerjék meg a vállalkozás alapjait. Legyenek tisztában a jogaikkal és a kötelezettségeikkel, képesek legyenek tudatos döntéseket hozni az üzletük fejlődését illetően, és legyenek nagyon büszkék arra, amit megteremtettek.

A tudás átadását segítendő megírtam a Vállalkozói 1x1, avagy gyakorlati tanácsadó leendő és kezdő vállalkozóknak című könyvemet, mely június elején került piacra.

Miért lettél vállalkozó?

Azért lettem vállalkozó, mert a közvetlen környezetemben és az első munkahelyemen tapasztaltak után az fogalmazódott meg bennem, hogy én másképp akarok élni, másképp dolgozni és nem szeretnék átlagos adatfeldolgozó könyvelő lenni. Azt tapasztaltam, hogy az ügyfeleknek sokkal szélesebb körű szolgáltatásra van szükségük. Tudtam, én másképp akarom csinálni. Nem leszek egy a sok közül. Értéket akartam teremteni, célokat kitűzni és megvalósítani, edukálni, csapatot irányítani és vágytam az önállóságra, a tudatos döntések szabadságára.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

I. Szolgáltatások

1.Könyvelés

a) KATA alanyoknak

b) SZJA-s egyéni vállalkozóknak

c) KIVA-s, TAO-s kettős könyvvitelű társaságoknak, civil szervezeteknek

2. Bérszámfejtés

3. Tanácsadás

4. Vezetői döntéstámogatás

II. Termékek

1. Vállalkozói 1x1, avagy gyakorlati tanácsadó leendő, kezdő vállalkozóknak című könyv

2. Onlineszámla videó kurzus a 2020.07.01-től életbelépő új számlázásról

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Az elmúlt évtizedekben kiemelt figyelmet fordítottam a tudásom folyamatos fejlesztésére. Fontosnak éreztem a szakmai fejlődésem mellett, azt, hogy más szakterületeken belül is új információkat, gondolkodásmódokat sajátítsak el, illetve, hogy a fő célkitűzésem mellé tudjam állítani a csapatom (munkavállalók, alvállalkozók) tagjait egyaránt. Hiszem, hogy emiatt tudunk folyamatosan fejlődni és sikeresen működni. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az ügyfél létszámot ötszörösére tudtuk növelni, a nettó árbevételünk évről évre nő és az Iroda ma már háromszor több embernek ad munkát, mint 10 évvel ezelőtt. Nagy öröm számomra, hogy az eddigi offline működés után 2020-ban az online világában is helyt tudtunk állni és gördülékenyen alkalmazkodtunk az új kihívásokhoz.

Hogyan segítik a digitális, online eszközök a vállalkozásod működését?

A Könyvelőiroda munkája ma már elképzelhetetlen digitális, online eszközök nélkül. Az informatikai, a technológiai fejlődés által hozott új elvárások teljesítéséhez szükségünk van laptoppokra, asztali PC-kre, okostelefonokra, internetre.

A hatóságokkal ma már csak elektronikus úton kommunikálhatunk, így az ÁNYK, a KAÜ, az ONYA, az e-papir, stb. az életünk részévé váltak.

Általunk használt online szoftverek:

- szamlazz.hu online számlázó programmal

- "VIKI a könyvelőassziszens"

- Canva

- Skyp

- Zoom

- Viber

- Builderall

A hétköznapi feladataink elvégzése ezek nélkül már lehetetlen lenne.