Pénzügy/JogPilisjászfalu

Parada Könyvelőiroda Kft.

Könyvelés

- Szeretném veletek megosztani, hogy meglátásom szerint milyen a jó könyvelő.

Előre elnézést kérek azoktól, akiket esetleg sért a tegezős hangnem! Mivel több embert szeretnék egyszerre informálni, köztük meglévő ügyfeleket is, így nehézkessé válna az a forma, ha paralel kellene tegeznem és magáznom a résztvevőket. Köszönöm a megértést!

A jó könyvelő:

-folyamatosan észben tartja, hogy ki a főnök

-minden megkeresésre a lehető legrövidebb időn belül válaszol

a határidőket PONTOSAN betartja

-átlátja a vállalkozást

-érthetően válaszol a legfurcsább kérdésekre is.

1. Szerződéssel, számlával, felelősségbiztosítással rendelkezzen és titoktartást vállaljon!

Ez alapkövetelmény. A könyvelőt a Ptk. alap esetben is kötelezi a garanciára, viszont olyan külső körülményekért (mint pl. nem kap meg időben egy bizonylatot) nem vállalhat felelősséget. Az anyagi felelősség nem tartozik bele a Ptk. szerinti garanciába, ezért van szükség a szakmai felelősségbiztosításra.

Egy könyvelő belelát az ügyfél egész életébe, gazdálkodásába, ezért a titoktartásnak örök életre kell szólnia.

2. Tudása naprakész legyen, technikailag felkészült legyen

Ennek a követelménynek megfelel a könyvelőd? Ezt például onnan tudod ellenőrizni, hogy nem vagy csak nagyon ritkán kapsz levelet a NAV-tól.

Mindenképpen regisztrált mérlegképes könyvelő legyen, így biztos lehetsz abban, hogy tudása naprakész, a kötelező továbbképzéseknek köszönhetően. Rendelkezzen saját könyvelő programmal.

3. Ismeri a céget, odafigyel a részletekre, tanáccsal látja el az ügyfeleit.

A jó könyvelő nem csak lekönyveli a tételeket, hanem ismerve a cég tevékenységét javaslatokat tesz adóoptimalizálásra. Felhívja az ügyfél figyelmét a kedvezményekre, ismerteti ezek feltételeit. Ha ilyeneket nem tapasztalunk az nagy hiba.

4. Szabályokat alkalmaz

Egy jó könyvelő megköveteli az ügyfeleitől is, hogy a bizonylatokat rendben és IDŐBEN megkapja, hiszen ez közös érdekünk. E nélkül a könyvelő sem tud határidőben és pontosan elkészülni a feladatával.

5. Időben értesít

A befizetési határidőkről időben, legalább 2-3 nappal előre szól, a törvényi változásokról is időben értesít.

6. Képviseli a céget

Igaz, vannak olyan esetek, amikor a jogszabályokra hivatkozva azt kívánják meg, hogy az ügyfél is személyesen megjelenjen, de a könyvelő akkor is menjen vele, ezzel is tehermentesítve. Ha nem szükséges a jelenléte a könyvelő képviselje a céget a hivatalokban, így az ügyfél a vállalkozásával tud foglalkozni, ezzel is még több nyereségre szert tenni.

7. Extrákat is kínálhat

Kiegészítő szolgáltatásokat is célszerű biztosítani, amelyek nem szorosan a könyveléshez kapcsolódnak. Ilyenek például a cégalapításhoz, cégmegszüntetéshez jogi háttér, könyvvizsgálathoz szakember...

Én ezek szellemében dolgozom. Ha könyvelőre van szükséged keress bizalommal!

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Cégek (Bt.-k, Kft.-k Rt.-k) és egyéni vállalkozók teljes körű könyvelése és bérszámfejtése szakmai felelősségbiztosítással.