RuhaBudapest VIII.

SZERKÓ Budapest

Fenntartható divat és vintage ruhák

A SZERKÓ két barátnő kreativitásából, elhivatottságából, alkotni vágyásából és társadalmi küldetéstudatából született vállalkozás.

2019 tavaszán azzal a céllal jött létre, hogy minél több szinten népszerüsítse a fenntartható divat koncepcióját, formálja az ezzel kapcsolatos gondolkodást és szerethető alternatívát kínáljon a rendkívül szennyező fast fashion világ helyett.

A divattal kapcsolatos szemléletváltás, a fogyasztói szokások és a használt ruhákhoz való viszony átalakulása egy nagyon izgalmas, aktuális és a szemünk előtt zajló folyamat. Kiemelt céljaink között szerepel, hogy ne csak követni, hanem támogatni, sőt, elősegíteni is tudjuk ezt a pozitív változási hullámot és a tudatos szemléletmód szélesebb körben való terjedését. Ennek érdekében olyan rendezvényeket szervezünk, ahol a szektor képviselőit és az erre nyitott közönséget kötjük össze egymással.

Tematikus workshopjainkat egyéni megrendelések alapján zárt körben és más rendezvényekkel, fesztiválokkal együttműködve tágabb közönséget megszólítva szervezzük. Ezeknek a workshopoknak célja, hogy a szabadidőeltöltés értékteremtő tartalommal párosuljon, és kis léptékben hozzájáruljon a tudatosabban gondolkodó, fenntarthatóbb társadalom kialakulásához mindez egy kötetlen szórakozással társulva.

A Szerkó butik több száz darabos válogatott vintage ruha kollekciójának különleges, egyedi darabjaiban sok- sok lehetőség rejlik. Szenvedélyes hozzáállásunk és igényességünk segít új megvilágításba helyezni a ‘használt ruha’ fogalmát. Az általunk összegyűjtött ruhák között hétköznapi és extrémebb darabok is megtalálhatóak, tág stílus és korszak palettát fednek le, és végtelen módon kombinálhatóak egymással és alapdarabokkal is. Styling szolgáltatásainkban ötvözzük szakértelmünket és a ruhákban lakozó potenciált, irányt mutatunk azoknak, akik még nem mozognak otthonosan a kommersz vásárlási lehetőségeken kívül vagy bizonytalanak megjelenésükkel kapcsolatban. Szívesen adunk tippeket, javaslunk ruhaösszeállításokat bárkinek, például azoknak, akik önmaguktól még túl merész döntésnek gondolják, hogy a megszokott, hétköznapi ruháik közé különleges, régebbi ruhadarabokat is beemeljenek. Mindemellett talpig Szerkó szerkóba öltöztetjük azokat is, akik csak egy különleges alkalomra, bulira, fotóra, múlt idéző vagy stílus utazásra szeretnének az elmúlt évtizedek évek ruháiba bújni.

-Fenntartható szemléletű (stílus)tanácsadás - javaslatok a fenntartható és egyedi ruhatár kialakításához, személyre szabott öltözködési tippek

-CsajNap a Selfness jegyében - személyre szabott, fenntartható szemléletű stílus és életmód tanácsadás, öltözködési tippek, önelfogadás, feltöltődés, tematikus fotózás

- Fenntartható szemléletű personal shopping

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Válogatott vintage ruhák

Fenntartható szemléletű stílustanácsadás

Upcyling (újrahasznosító) workshopok

Fenntartható szemléletű rendezvények szervezése

Csapatépítők