VendéglátásBudapest II.

kópék műhely

Kézműves pékség

A Kópék Műhely regóta létező üzem, eddig a nagyközönség számára láthatatlanul működött a családunk konyhájában. A kovászos kenyereimet a Tanti óta csak a család és a barátok kóstolhatták, április óta rendelhető több általam készített termék is érintésmentes átvételre vagy házhozszállításra, több kis üzlet is forgalmazza már delikát finomságaimat is.

Miért lettél vállalkozó?

A karrieremet a Cyranoban indítottam és a Tantiban fejeztem be Michelin csillagos séfként.

Eközben éltem Londonban, ahol hatalmas a verseny mind az éttermek, mind az éttermekben dolgozó szakemberek között. Mindenki másként, de ugyanolyan elvakultan törekszik magát amortizálva a tökéletességre.

Szerencsét próbáltam Baszkföldön, ahol lenyűgözött az a kultúra és az a szeretet, büszkeség, ami a helyieket egybeforrasztotta a gasztronómiával.

Mindkét helyről a kínzó honvágy húzott haza, mégsem találtam itthon igazán a helyem a magyar vendéglátás rendszerében.

Számomra a szakmámban az értékteremtés volt mindig a legfontosabb, így azt a sok különleges tapasztalatot, amiket alkalmam nyílt begyűjteni, új síkon szeretném kamatoztatni. Az elmúlt 6 évben tökéletesítettem a kovászos kenyereimet, a környezetem arra bíztatott, hogy mások számára is tegyem elérhetővé azokat a kenyereket, pástétomokat, chili szószokat, így belevágtam.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

A saját készítésű termékeim kis- és nagykereskedelmi forgalmazása mellett továbbra is szívesen segítek a vendéglátás területén tevékenykedőknek gasztronómiai tanácsadás vagy termékfejlesztés keretei között.

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Nagyon régóta először érzem jól magam munka közben és úgy érzem, ezt a partnereim is érzik. Semmi sem állandó, folyamatosan fejlődhetek, fejleszthetek és szoros az együttműködés a megrendelőkkel, hogy mindenki elégedett legyen a végeredménnyel. Alkalmazottként sosem sikerült megvalósítanom ezt, mindig volt olyan szereplője a komplex munkakapcsolati rendszernek, aki valamiért nem volt boldog, így igazán felemelő ez a változás.

Hogyan segítik a digitális, online eszközök a vállalkozásod működését?

Ebben a nehéz járványhelyzetben indult el a vállalkozás termelői vonala, így szinte a teljes indulás a digitális térben zajlott. Régen úgy terveztem, hogy a péküzemből áradó kenyérillat lesz a legjobb bemutatkozás, de az naiv elképzelés volt. Kaptam egy lehetőséget egy pop-up üzemben tesztelni az elképzelést, de utcafronti kirakat és mintabolt nélkül szinte kizárólag a közösségi portálokon tudtunk bemutatkozni. Utólag úgy tűnik, hatásosabb volt még a frissen sült cipók illatánál is.