EgészségBiatorbágy

Namaste Yoga & Meditation

Jóga- és meditáció órák a test, lélek és elme harmóniájáért.

Az indulás, több évnyi jógázás és jógaoktatás után 2018-ban valósult meg: egy picike helyet sikerült találunk a központban, onnan indultunk lassan máröt éve. A kezdeti nehézségek ellenére szépen növekedtünk (okatókat és vendégszámot tekintve is), időközben költzöztünk, új helyet találtunk, majd pedig átvészeltük a pandémiás éveket.... Mi tardicionális jógastúdióként határozzuk meg magunkat. Ezt tükrözik az óráink (nálunk nincsenek "fancy", "trendi" és egyéb mixelt azonnali sikerek ígérő "csoda" mozgásformák) és a szakmai hitvallásunk is. A legjobb szakmai tudásunk mellett arra törekszünk, hogy a jóga és a meditáció minél több emberhez eljusson és segítsen a felismerésben: igenis lehet önmagunkkal összhangban lenni, elcsendesedni és egy egészséges testtudatot elérni. A jóga egy, a test, lélek és elme harmónájához vezető út, és mi ezen az úton segítjük a velünk gyakorlókat. Ebben a nehéz poszt-Covid időszakban pedig mindezek mellett különösen felértékelődött a lelki-szellemi kiegyensúlyozottság fontossága mindannyiunk életében - a magánéletben éppúgy mint a munkahelyeken, amelynek elérésében és fenntartásában a meditáció lehet egy nagyon hatékony eszköz. A sok pozitív visszajelzés csak megerősít abban a hitemben, hogy jó úton járunk. Vallom: a szeretet a válasz mindenre. És a jóga :)

Miért lettél vállalkozó?

Nem volt ez minden lépésben előre megtervezett döntés. A férjem bíztatására vágtunk bele egy hirtelen jött lehetőséget megragadva: kiadó volt egy picike hely Biatorbágy központjában. Egy nap alatt döntöttük el, hogy belevágunk. Akkor már oktattam jógát több éve, csak mindig más helyeken, az órák idejére bérelve a termet vagy a helyet. Mivel otthon voltam a közös fiúnkkal, közeledett a pont, amikor el kellett döntenem: visszamegyek dolgozni a korábbi munkahelyemre vagy váltok. Az utóbbi mellett döntöttünk, helyesen :) Sok kihívással, nehézséggel jár a vállalkozói lét, de azt gondolom, hosszútávon ez jó döntés volt.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Csoportos (maximum nyolcfős) jóga- és meditációs óráink vannak a kis stúdiónkban, de részt lehet venni ezeken online is (majd' mindegyik óránkat streameljük), ill van lehetőség videótárból (saját preferált időszakhoz igazítva) jógázni. Van nálunk hatha jóga, nőisebb yin jóga, hatha flow, stresszoldó hatha, gerincjóga (ami most a sok home-office-nak köszönhetően különosen felértékelődött), de van gyerekjóga is (kisebbeknek és tiniknek is). A jóga mellett meditációs óráink és workshopjaink is vannak. Igyekszem workshopokat, külölgesebb eseményeket is tartani a stúdióban vendégoktatókkal. A csoportos órák mellett van lehetőség egyéni órákra és céges "wellbeing" jógára is. Ez utóbbi lehet kihelyezett (az adott cégnél például), de lehet online is (élő stream formájában). Azt gondolom, lehet miből választani nálunk :) De ez nem jelenti azt, hogy itt megállunk. Sok ötletünk van, hogy merre és hogyan fejlesszük a szolgáltatásainkat, azok minőségét, színvonalát. Nincs megállás.

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Leginkább talán arra, hogy közledünk ötödik évhez... (a kisfiam meg a hatodikhoz :)). Néha magam is alig hiszem el :) Pedig az elmúlt két év a pandémia miatt igazán extrém nehézségek elé állított minket (ahogyan más stúdiókat is), de talpon maradtunk. Bizakodó vagyok, sok tervem van a jövőt illetően - készül az új honlapunk, alakulnak az őszi workshopok, események is, egyszóval nem unatkozom nyáron sem.

Hogyan segítik a digitális, online eszközök a vállalkozásod működését?

Eredetileg is fontosnak tartottunk, hogy jelen legyünk a piacon digitálisan is, de a pandémia okozta váratlan helyzet ennek még nagyobb lendületet adott. Megtanultuk mit jelent élő adást tartani, milyen eszközök kellenek hozzá például. Azonnal váltottunk az első lezeáráskor optikai kábeles netre, így stabilan HD minőségben tudnak menni a streamelt óráink. Elértük azt is, hogy most már csak online pénzforgalom van nálunk: minden oránkra, eseményre online bankkártyás fizetéssel lehet regisztrálni. És ne felejtsük az online marketinget sem: hírlevelek, Facebook posztok és Google hirdetések... Úgy látom, meg fog maradni ez a kettősség a mi szektorunkban: lehet stúdióban személyesen jógázni, de sokan megszokták és megszerették az online órákat is (legyen az streamelt élő óra vagy VOD tartalom). Ebbe az irányba megyünk most is. Már teszteljük és hamarosan élesedik a harmadik generációs honlapunk a nyáron. Reméljük a jobb felhasználói élménnyel még több jógázni vágyót tudunk bevonzani majd.