Gyártás / IparBordány

Homokhátság Szíve Szoc. Szöv.

Zöldség-gyümölcs feldolgozás

A Homokhátság Szíve Zöldség – és Gyümölcsfelolgozó Szociális Szövetkezet Bordányban, a Homokhátság Szívében működik. Szövetkezetünk 8 főt foglalkoztat.

Fő tevékenységi körünk a zöldség-gyümölcs feldolgozása.

Szociális szövetkezetünk munkatársai olyan helyben megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket dolgoznak fel, amelyek Magyarország déli, napsütötte vidékén teremtek és a homokháti gazdák gondossága tette őket ízletessé. A kézzel válogatott zöldségekből és gyümölcsökből olyan egyedi ízvilágú szószokat, krémeket, lekvárokat és chutney-eket készítünk, amelyeket a magyar háziasszonyok büszkén tehetnek a családi asztalra, kiegészítve velük az általuk elkészített finom reggelit, ebédet vagy vacsorát.

Termékeink közül három megtalálható az INTERSPAR polcain, de nagyon Örülnénk, ha az összes többi finomságunk is minél több üzletben elérhetővé válna országszerte.

Ha tiéd a sarki fűszeres, pincészeted, éttermed, zöldség-gyümölcs üzleted, boltod, vagy üzletláncod van, és szeretnél velünk együttműködni, várjuk jelentkezésed!

Miért lettél vállalkozó?

A Homokhátság Szíve Szociális Szövetkezetet 2016. augusztusában alapítottuk. Három fő célkitűzésünk volt: az első, hogy lehetőséget biztosítsunk a helyi őstermelőknek termékeik értékesítésére. Felvásároljuk tőlük a felesleget, amiből különböző finomságokat gyártunk. A második, hogy munkahelyet biztosítsunk olyanoknak, akiknek hosszabb-rövidebb ideje nem volt munkája. A harmadik eddig, hogy létrehozzunk egy márkát, amely Bordány arca lesz. Ez lett a LEGJAVA.

Üzemünkben gyümölcslevek, valamint saját receptúrák alapján többféle krémek, chutney-ek, lekvárok gyártására kerül sor. Különlegességeink elsősorban helyi alapanyagból, tartósítószer és adalékanyag-mentesen készülnek.

A helyi gazdáktól felvásárolt kiváló terményekből prémium minőségű kész termékek előállítását célozta meg a menedzsment, amelyek megállják a helyüket a piacokon, boltokban és akár a nagyvárosok kézműves különlegességeket kínáló boltjaiban is.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Szociális szövetkezetünk munkatársai olyan helyben megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket dolgoznak fel, amelyek Magyarország déli, napsütötte vidékén teremtek és a homokháti gazdák gondossága tette őket ízletessé. A kézzel válogatott zöldségekből és gyümölcsökből egyedi ízvilágú szószokat, krémeket, lekvárokat és chutney-eket készítünk.

Szeged belvárosában a Rákóczi téren működtetjük a Helyi-ség nevű boltot. A Helyi-ség, avagy a minőségi kézműves termékek boltja nem egy szokványos kisbolt! Egyedülálló a maga nemében, hiszen több szociális szövetkezet, kézműves termékeket gyártó őstermelő, kisvállalkozó portékáit kínálja.

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Kisüzemünkben olyan helyben megtermelt zöldségeket és gyümölcsöket dolgozunk fel, amelyek Magyarország déli, napsütötte vidékén teremtek és a homokháti gazdák gondossága tette őket ízletessé. A kézzel válogatott zöldségekből és gyümölcsökből olyan egyedi ízvilágú szószokat, krémeket, lekvárokat és chutney-eket készítünk, amelyek különlegesek, ízletesek, és ezáltal kivívjuk a háziasszonyok, és családok elismerését.

Szegedi boltunk a Helyi-ség őstermelőket, szociális szövetkezeteket és kisvállalkozókat segít abban, hogy hogy minél többen megismerhessék értékteremtő munkájukat. A Helyi-ség igazi kulináris élmény: ízletesebbnél ízletesebb, válogatott- és adalékmentes alapanyagokból készülő termékek tárháza!

Hogyan segítik a digitális, online eszközök a vállalkozásod működését?

A digitális, online eszközök nélkül szövetkezetünk szinte működésképtelen lenne. Az egymással, partnereinkkel való kapcsolattartás elképzelhetetlen lenne a technika vívmányainak használata nélkül.