SzabadidőTóalmás

Lami

Online akvarell festészet oktatás és akvarell webáruház

Férjemmel karöltve létrehoztuk Magyarország egyetlen online előfizetéses akvarell festészeti tanfolyamát, mely mellé felépítettem egy akvarell eszköz webáruházat.

Több lépcsős rendszerben ismerkedhetnek meg az érdeklődők az akvarell festészettel. Először egy hetes ingyenes tanfolyam által merülhetnek bele ebbe a látványos technika rejtelmeibe, majd következő lépésként választhatnak kétféle előfizetéses tanfolyam közül: egy könnyed illetve egy realisztikus tanfolyam közül.

Fontosnak tartom, hogy az online jelenlét egy emberközeli kapcsolódást jelentsen, ezért nemcsak a videókat tekinthetik meg a tanfolyami tagok, hanem állandó kapcsolatban vannak velem a megküldött képeik véleményezésével, illetve havi egy élő zoom festésen is találkozunk. Rendszeresek a kihívások, amivel emeljük és fenntartjuk a lelkesedést a festészet iránt.

Az idei BixIndex versenyen második helyen végeztünk a Legjobb Ügyfélélmény Szolgáltatói Brand kategóriában. Azért írom, hogy végeztünk, mert ezt a tagokkal együtt értük el, hisz két hét alatt startoltunk közösen a nulláról erre a kiemelkedő helyre a véleményeik alapján.

A webáruházat közel egy éve indítottam el, mivel a három termék kommentben való rendelése után rá kellett jönnöm, jóval nagyobb az érdeklődés és igény egy olyan webáruházra, ahol kizárólag akvarell eszközöket találnak a vásárlók.

Miért lettél vállalkozó?

Ötven éves koromig alkalmazottként éltem különféle munkahelyeken (több mint 30), mellette foglalkoztam a festészettel, és tanítottam is (több tanítványom művészeti közép illetve felső oktatási rendszerbe nyert sikeres felvételt).

Lépcsőzetesen alakítottam ki a vállalkozást, így alkalmazottként a 12 órás napi munkaidőt levittem 4 órásra, majd elérkezett az idő, hogy bár még nem biztos bevétellel, de már stabilabb ismertséggel elindíthassam vállalkozás formájában az oktatást.

Vállalkozóként jóval több szabadságom van arra, hogy megvalósítsam terveim. Mivel a festészet az életem, ezért nem tekintek a napi teendőimre úgy, mint munkára, hanem egy olyan szolgáltatásra, amivel az emberek élete színessé és kreatívvá válhat úgy, hogy én is egész nap azzal foglalkozom, amit a világon a legjobban szeretek, és amihez igazán értek.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Előfizetéses rendszerben oktatok akvarell festészetet több szinten az érdeklődőknek, és egy akvarell termékeket értékesítő webáruházat üzemeltetek.

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Hogy mire vagyok büszke? A tanfolyami tagokra. A lelkesedésükre, kitartásukra, szenvedélyükre, alázatukra, szeretetteljes egymásra figyelésükre.

És büszke vagyok rá, hogy úgy mint nagymamám, aki megfőzte nekünk minden vasárnap az ebédet, tálalt, mosogatott, szervírozott, majd miközben mi ebédeltünk, ő leült a szoba sarkában egy székre, és mosolyogva nézte, hogy amit teremtett, örömmel fogyasztják gyermekei, menyei, unokái... nos, így érzem magam én is, boldogan ülök szemlélve a tanfolyami tagokat, ahogy örömmel "fogyasztják" a napi tudást a kurzusban.

Hogyan segítik a digitális, online eszközök a vállalkozásod működését?

A tanfolyami anyagok egy videó megosztó portálról tekinthetőek meg, illetve több csatornát használok, ahol rövid videós ötleteket töltök fel.