VendéglátásZselickislak

Projekt Manufaktúra Kft.

Világos pörkölésű szemes, illetve kapszulás kávé előállítása

Kínálatunkat a laikus, világos pörkölésű kávék iránt érdeklődő kávéfogyasztók számára is érthető módon állítottuk össze, de a kizárólag specialty kávét fogyasztó közönség is megtalálja a számára legmegfelelőbb tételt. A kávékat ízviláguk szerint fantázianévvel ellátott típusokba soroljuk, így biztosítva a visszatérő vásárlók könnyebb tájékozódását.

A cég irányításában a 3 tulajdonos megosztott feladatkörök szerint vesz részt:

Gabi – Vállalkozás menedzsment

Balázs – Kávébeszerzés, pörkölés

Ákos- Pénzügyi kontrolling

A Roastopus működése három alappilléren nyugszik. Az egyik a magas minőségű kávé előállítása, a másik a vállalkozás-menedzsment, a harmadik pedig a pénzügyi kontrolling. A szigorú protokoll szerint felépített üzemi munkafolyamatokon túl fontos megemlíteni, hogy, minden az üzemben lezajló tevékenység egy előre meghatározott ütemezés szerint zajlik. Már a kávépörkölő üzem ötletének kidolgozásakor is arra törekedtünk, hogy időintervallumokhoz kötve meghatározzuk a céljainkat és a célok eléréséhez szükséges lépéseket. Minden évben kidolgozásra kerül egy stratégia különböző kampányokkal, ami havi, illetve heti bontásban egymásra épülő apró feladatokból áll. Így teremtjük meg az összhangot a sales, a marketing és a pörkölés között, valamint lehetőséget biztosítunk a kontroll folyamatok megvalósítására is.

Az értékesítést tudatosan a végfelhasználók gyors, automatizált és virtuális élményekben gazdag kiszolgálására építettük fel (www.roastopus.com).

Miért lettél vállalkozó?

Az ember alkalmazottként bármennyire is változatos területen dolgozik egy idő után hajlamos rutinszerűen végezni a feladatát, hiszen minden munkakör azonos folyamatokra épül. Vállalkozóként nap mint nap új emberekkel, új területekkel, új kihívásokkal találkozol. Ez egy olyan út, ahol minden nap egyedi és kihagyhatatlan!

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

A Projekt Manufaktúra Kft. 2019 januárjába lépett a hazai piacra Roastopus elnevezésű világos pörkölésű, újhullámos szemes kávéval, majd több hónapos termékfejlesztést követően a kávékapszula is bekerült a kínálatba.

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

A szuper kávén túl van egy igazán fontos részlet. Sok vállalkozó/vállalkozás esik abba a hibába, hogy jó terméket visz a piacra viszont a hatékony backoffice hiányzik. Ez azt eredményezheti, hogy egy idő után átláthatatlanok a folyamatok és ezzel együtt a pénzügyek is. Viszont a képességeknek megfelelő feladatelosztással és tervezéssel az irányítás a mi kezünkben van, a sodródás és az utólagos reagálás minimalizálható.

Hogyan segítik a digitális, online eszközök a vállalkozásod működését?

A Roastopus kávépörkölő megalkotásakor a leghangsúlyosabb irány az automatizált online értékesítés volt. Azontúl, hogy a kávépörkölés is digitális eszközök használatával zajlik, szinte minden backoffice folyamatot online bonyolítunk le, ebben egy vállalatirányítási szoftver is a segítségünkre van.