OktatásDebrecen

Medve Matek

Matematika népszerűsítés és tehetséggondozás

A Teljes Gráf Nonprofit Kft. A Matematika Összeköt Egyesülettel karöltve a Medve Matek rendezvényeken keresztül népszerűsíti a matematikát a diákok körében, valamint felhívja a figyelmet a kooperatív és algoritmikus gondolkodás fontosságára. Egyedülálló tömegrendezvényekkel és fiatalos, fesztiválhangulattal hozza közelebb a gyerekekhez a mumusnak tartott tantárgyat és mutatja meg, hogy mennyire elengedhetetlen az élet számos területén az alkalmazása.

Emellett az szervezet célja, hogy közösséget teremtsen diákok, önkéntes egyetemisták és fiatal pályakezdők számára, akik nem közömbösek a tehetséggondozás iránt, valamint jövőjüket gazdasági, mérnöki, matematikai vagy bármely természettudományos területen képzelik el.

A legújabb program, a Logirintus egy ingyenes online logikai kalandjáték, mellyel még szélésebb közönséget kívánnak elérni. 8 éves kortól 4 különböző kategóriában várják a játszani vágyó gyerekeket és felnőtteket.

Miért lettél vállalkozó?

Személyesen mindig is közel állt hozzám a matematika, szerettem általános- és középiskolában is, jó is voltam belőle, viszont láttam, hogy sok osztálytársam ezzel nem így van és előszeretettel segítettem már nekik akkor is.

Amikor rátaláltam a Medve Matekra, számos ismerősöm figyelmét hívtam fel rá, akik nagy számban csatlakoztak is a tevékenységéhez kisebb vagy nagyobb részben.

Azért is szeretem a kezdeményezést, mert tele van proaktív és motivált fiatalokkal, akik együttes erővel elképesztő dolgokat képesek megvalósítani.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Mi nem kifejezetten a zsenikkel, a legtehetségesebb gyerekekkel foglalkozunk, hanem mindenkivel, aki nyitott a logikus gondolkodás iránt. A szabadtéri versenyeken tömegeket mozgatunk meg (1500-5000 fős rendezvényen), a táborokban pedig személyesen tudunk foglalkozni a gyerekekkel, ami külön üdítő élmény.

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Az utóbbi időben számos díjat nyert a Medve Matek csapata: Önkéntességért Díj, Civil Díj A legnagyobb hatású projekt kategóriában, Bonis Bona díj és még sorolhatnám. Ezekre mind nagyon büszkék vagyunk és hálásak értük, azonban a legszívmelengetőbb és motiválóbb továbbra is az, ahogy a gyerekek, a résztvevők és az ő szüleik nyilatkoznak egy-egy rendezvény után. Egy gyerek köszönete, hálája, öröme óriási kincs mindannyiunknak. Évről évre pedig vissza is járnak a rendezvényekre, így nem csak mondják, de be is bizonyítják, hogy ők mennyire élvezik azt, amit csinálunk.

Hogyan segítik a digitális, online eszközök a vállalkozásod működését?

Az ügyfelek érdekődésének fogadására telefonközpontot üzemeltetünk az emailes megkeresések mellett. A csapatunk tagjai elsősorban emailben kommunikálnak, de - főleg a koronavírus idején - számos videókonferencia-megbeszélést tartottunk, projektmenedzsment rendszer használunk a feladatok és felelősök nyomon követésére, valamint elektronikus emailkampány-kiküldő rendszert is használunk.

A Logirintus játék egy teljes egészében online játszható játék, melyre többek között egy chatbotot készítettünk, így már ezen keresztül is van lehetőségük kapcsolatba lépni velünk az ügyfeleknek.

Szabadtéri versenyeinkre és táborainkba pedig a saját fejlesztésű Nevezési rendszerünkben tudják leadni a jelentkezést a résztvevők.