OktatásSzombathely

Papírsárkány Nyári Napközi

Komplex gyógypedagógiai fejlesztő foglalkozások

Egyéni és kiscsoportos helyzetben foglalkozunk 3-12 éves korú gyermekekkel. A vállalkozás még nagyon kiscipőben jár, így egyelőre kizárólag a nyári időszakban és délutánonként szervezünk programokat. Az egyénre szabott foglalkozások a gyermekek már meglévő képességeire építve fejlesztik a gyermek kognitív, mozgás és kommunikációs képességeit, párhuzamosan erősítve a pszichológiai érést. Ez a kettős támogatás az óvoda-iskola átmenet időszakában kiemelten fontos szerepet játszik. A Papírsárkány Nyári Napköziben azonban a tehetséggondozás és képességfejlesztés kéz a kézben valamennyi életkorban megjelenik.

Miért lettél vállalkozó?

Gyógypedagógusként dolgozom egy speciális iskolában, immáron több mint 5 éve. Nagyon élvezem a munkát az értelmi sérült gyermekekkel, mindig többre és többre inspirálnak. Az évek alatt egyre jobban azt éreztem, hogy ennél mégtöbb van bennem. Mindig is szerettem saját készítésű eszközökkel dolgozni, mindig újabb és újabb módszereket kipróbálni. Ezek megvalósítására a legfőbb terepnek a saját vállalkozás kialakítását látom. Első lépésként főállásom mellett szeretném felépíteni a vállalkozásomat és kialakítani az érdeklődők körét. Később tágabb kapukat szeretnék nyitni a környéken élő sajátos nevelési igényű, különleges gyermekek számára... :)

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Egyéni és kicsoportos foglalkozásokat szervezünk 3-12 éves gyermekek számára.

Három különböző megoldást kínálunk a szülők számára:

1. Iskolaelőkészítő foglalkozás: kimondottam nagycsoportos és első osztályos gyermekek számára

2. Napközis foglalkozások: fejlesztő foglalkozások a gyermekek igényeire és képességeire támaszkodva

3. Egyéni komplex fejlesztő foglalkozás: egyéni helyzetben, előzetes felmérést követő intenzív fejlesztő foglalkozások, szülőkkel való konzultációval kiegészítve

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Büszke vagyok arra, hogy bele mertem vágni és napról napra mindig újabb ötletekkel bővítem a repertoárt.

Őszintén remélem, hogy a júliusi nyitást követően vidám gyermekek és elégedett szülők jönnek-mennek majd a Papírsárkány Nyári Napközi ajtaján.

Hogyan segítik a digitális, online eszközök a vállalkozásod működését?

Kizárólag online fórumon hirdetem a vállalkozást, ugyanezen fórumon tudom majd tartani a kapcsolatot a szülőkkel. Így elengedhetetlenek a megfelelően működő digitális eszközök!