Pénzügy/JogPécs

Krisztina Bujdosó

Adótanácsadás magánszemélyeknek és kisvállalkozóknak

Bujdosó Krisztina vagyok, és adótanácsadóként segítem a kisvállalkozókat és a magánszemélyeket az adózás világában eligazodni. Az adotanacsonline.hu oldalon keresztül nyújtok segítő kezet azok számára, akik nem kapnak megfelelő tájékoztatást könyvelőjüktől, vagy tudatos cégvezetőként több forrásból szeretnének tájékozódni vállalkozásuk adózási lehetőségeit illetően.

Gyakran találkozom azzal a kérdéssel, miért kellene nekem adótanácsadó, hiszen van könyvelőm. A rövid válasz szerint azért, mert a könyvelő nem adótanácsadó. A hosszabb választ pedig egy hasonlattal mutatnám be: Az adótanácsadó ismeri a térképet, átlátja a lehetséges útvonalakat, a könyvelő pedig a kiválasztott úton végigvezet. Teljesen érthető, hogy a sofőr a sok vezetéstől úgy gondolja, jól tudja az utat, de attól még nem látja át a teljes térképet. Amikor egy könyvelő ingyenes adótanácsadást ajánl fel, gondold meg, hogy vállalkozásod adózási mérföldköveinek kijelölését a sofőrre bízod, vagy arra, akinél a térkép van!

Küldetésemnek tekintem, hogy segítsem az adózókat adóügyeik tudatosabb kezelésében, és ennek érdekében kialakuljon könyvelők és adótanácsadók egymást segítő, az ügyfél érdekét szem előtt tartó együttműködése.

Egy vállalkozónak már indulás előtt, és működés közben is számtalan adózási döntést kell hoznia. Ha ezeket a döntéseket másra bízod, a felelősség és a következmény akkor is a Tied. Vedd kézbe adóügyeidet! Szolgáltatásom igénybevételével nem csak komplex tájékoztatást kapsz a legjobb döntés kialakításához, hanem egyfajta kontrollpontod is lesz a könyvelőtől kapott információk ellenőrzéséhez.

Miért lettél vállalkozó?

Amikor alkalmazott voltam, akkor is volt vállalkozásom. Visszagondolva azért, mert a több lábon állás biztonságot adott, és az anyagi lehetőségeim így nem voltak bekorlátozva.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Adótanácsadási szolgáltatást nyújtok online, könnyen elérhető módon.

Emellett ingatlan bérbeadóknak készített letölthető, online tananyagot értékesítek.

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Büszke vagyok arra, hogy amit elértem, és felépítettem, azt a saját erőmből tettem. Úttörő vagyok a szakmámban és a piacon, mert eddig nem nagyon tudtak az emberek kit kérdezni adóügyben, csak a könyvelőjüket, és a NAV ügyfélszolgálatát. A kapott válaszok viszont ellentmondóak voltak, és ritkán szolgáltak jó megoldással. Én értem az ügyfeleimet, ezért tudok tényleg valódi segítséget adni.

Hogyan segítik a digitális, online eszközök a vállalkozásod működését?

Online adótanácsadó vagyok. Az online működést lehetővé tevő eszközök nélkül, nem is létezne a szolgáltatásom. Óriási előrelépés, hogy egy tanácsadás nem csak személyesen valósulhat meg! Ehhez pedig nem kell más, csak internet, valamilyen program vagy applikáció (skype, messenger, viber, stb.), és egy eszköz (laptop, telefon, stb.) amin ezek működnek.