SzabadidőCibakháza

Mozizug

Közösséget teremtünk és kultúrát közvetítünk

A mozizug általános célja, hogy a kis települések életébe közösséget teremtsen. Közvetítve a kultúrát kikapcsolódási lehetőséget nyújtson.

2021-ben indítottuk el már régebben megfogalmazott tervünket. A Tiszazug tájegységén belül (12 falu) szervezett vetítéseinknek a cibakházai Gödör -

madárbarát park ad otthont. Ezenkívül már több vidéki városban, faluban tartottunk vetítéseket, mint például Solt-Kalimajor, Tiszasüly.

Miért lettél vállalkozó?

Alapvetően nem vállalkozó akartam lenni, csak egy ötletemet megvalósítani. Viszont ahogy elkezdtem ezen dolgozni az első szükséges lépések egyike volt, hogy vállalkozó lettem.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

Kertmozis vetítéseket tartunk, próbálunk közvetlenek lenni a nézőkkel és családias hangulatot kialakítani. A filmek mellé egyéb programokat, koncerteket, közönségtalálkozókat, diafilm vetítéseket is becsempészünk.

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Idén, a Cibakházán tartott 11. vetítésre úgy éreztem sikerült az embereknek azt az érzést átadni, amit elképzeltem. Az idő nagyon kellemes volt, a gyerekek a film előtt és néhányan közben is csúszdáztak, a popcorn automatának a film végéig üzemelni kellett. Közel 100-an eljöttek.

Örülök, hogy a vetítések szervezése is közösségi alapú. Mi fiatalok, és néhány idősebb önként szervezzük az összes programot.

Hogyan segítik a digitális, online eszközök a vállalkozásod működését?

Az arculatot számítógépen terveztük meg. Majd az arra épülő honlapot és facebook oldalt is. A palkátok facebookon talán eredményesebbek is mint a művelődési házakban és buszmegállókban elhelyezettek.