SzabadidőBudapest VIII.

Mit Játsszunk? Vlog

Társasjáték Ajánló Youtube csatorna vagyunk

Győri-Nádai Réka kreatív szakember és Győri Zoltán társasjáték tervező vagyunk, a Mit Játsszunk? Társasjátékos Vlog alapítói.

Csatornánkon 2017 óta készítünk társasjátékos bemutató videókat és játékos rendezvényeken veszünk részt, hogy megmutathassuk az embereknek ezt a csodálatos hobbit és egy játékosabb életre inspirálhassuk őket. Fontos célunk, hogy a társasjátékozást, mint minőségi, offline együtt töltött időt népszerűsítsük, és a játék párkapcsolat építő, mentálhigiénés hatásait is kiemelve országon szinten ismertethessük meg a modern társasjátékokat.

Miért lettél vállalkozó?

Mindketten színész pályáról jövünk, mégis évekig dolgoztunk aztán a színház mellett alkalmazottként, amit szerettünk, mégis éreztük, hogy a kreativitásunkat nem elégíti ki, nem ez az utunk. Játszani már akkor is játszottunk, a párkapcsolatunk fontos alkotókövei voltak mindig is a társasjátékban megélt élmények, amelyek egy súlyos depresszióból is segítettek felépülnünk. (Erről tavaly Tedx előadást is tartottunk: https://www.youtube.com/watch?v=BMpJyTuCE14)

2017ben a kisfiunk megszületése után álmodtunk egy nagyot és létrehoztuk a Mit játsszunk? Vlogot, ami mára a legnagyobb hazai társasjátékos közösségévé nőtte ki magát, mi pedig közösen, házaspárként dolgozunk azóta is a vállalkozásunkon. Mindketten pedagógusi, irodai pályáról váltottunk a vállalkozói létbe és nagyon szövevényes volt, de ma már semmiért nem adnánk. Zolinak 4 sikeres társasjátéka van a piacon, Réka pedig social media menedzserként a vlog útját igazgatja, igazi szerelemhivatás számunkra a társasjáték.

Milyen termékekkel, szolgáltatásokkal foglalkozol?

A modern társasjátékok aranykorukat élik, évente több, mint 3600 társasjáték jelenik meg világszerte, itthon is több száz, és egyre több a remek, magyar játéktervező is szerencsére. Mi a vloggal játékok bemutatásával és rendezvényeken történő előadással, játszatással foglalkozunk, Zoltán pedig társasjáték tervezőként játékokat tervez a magyar kiadók részére és nemzetközi piacra is. Emellett az Eureka Games csapatával üzleti játékosítással, csapatépítéssel, szervezetfejlesztéssel is foglalkozunk és trénerként járjuk az országot egy egyedi, játékos, önismereti elemeket is használó oktatói módszertannal, így az üzleti életben is jelen vagyunk, és rengeteg céggel találkozunk.

Mire vagy büszke vállalkozóként? / Miért vagy büszke a vállalkozásodra?

Fontos számunkra, hogy a munkánk egyben a hivatásunk, a hobbink is, szívből játszunk és szívből dolgozunk. Hitelesen, egymást segítve tesszük a dolgunkat, a vlogot követőkkel pedig gyakran és szeretettel kommunikálunk. A Facebookon a saját csoportunkban több, mint 14.000 tag osztja meg egymással inspiráló, játékos élményeit, ajánlanak egymásnak remek társasjátékokat. Videóink hatására rengeteg ember kezdett el társasjátékozni, ami máig csodás a számunkra, hiszen a legfőbb célunk, hogy ezt a szórakoztató, relaxáló, tanító és önismeretet is mélyítő hobbit a felnőttek körében is népszerűvé tegyük, és leszámoljunk a "gyerekes", "drága" és "felesleges" sztereotípiákkal.

Büszkék vagyunk rá, hogy munkánk nyomán egyre több ember engedi meg magának a "játékos" létformát, és öröm a számunkra, hogy ezt az évek során a tevékenységünket több díjjal (Az ÉV felfedezettjei - 2018, Az Év Vállalkozó anyukája -2019, Spicy társasjáték (Zoli sajátja) - Mensa díj 2021) kísérte a szakma.

Hogyan segítik a digitális, online eszközök a vállalkozásod működését?

Social media marketingesként Réka mindennapi munkájához elengedhetetlen a jó minőségű internetkapcsolat, a megfelelő digitális támogatottság, jó eszközpark. Az internet és a social media nekünk munkaeszközünk, így tudatosan, okosan és gyakran használjuk, és igyekszünk folyamatosan tanulni.